2011. április 4., hétfő

így látom, gondolom?

Kitöltöttem egy political compass kérdőívet, mert, hogy az állítólag beméri, hogy milyen politikai irányultságú vagy. Izgisen hangzott órán, amikor a tanár ajánlotta, hogy töltsük ki, mert "úgysem az fog kijönni amire számítanak:P"
Egy egy kijelentésnek a válaszáért meg is szenvedtem néhol:P (mondjuk ez betudható a gyatra angol tudásomnak is...)A kijelentések minden területről voltak: gazdaság, emberi jogok és egyenlőség kérdése, család, vallás, vezetés, hatalom s még egy csomó minden. Summa summárum a világról alakult vélekedésem közel eset a Mahatma Gandhi-hez, magyarán inkább szocialista vagyok. Legalábbis ez alapján a teszt alapján.
Mostanában elég sokat foglalkoztat az, hogy hogyan látok dolgokat... Anno domini, első éves gólyaként, kis liberális voltam, aztán szép lassan átalakult egy csomó minden, és máshogyan kezdtem el viszonyulni dolgokhoz. És talán nagy hirtelen egyből átmentem konzervatívba. Újabb változás, újabb szemléletmód, aztán újabb és újabb... és mindez addig, hogy most meg... nem is tudom.
Azt tudom, hogy hogyan szeretnék gondolkodni, és élni, mégsem teszem, mégis az elmélet és a gyakorlat között valahol valami hiba akad a rendszerbe. Mi van velem? Megint nagy változások szele fúj nálam. Fúúúú, de nem bírom ezeket az időszakokat... grrrrr.

Nincsenek megjegyzések: