2011. március 25., péntek

Annyi a világ, amennyit beletöltesz:)

Életem eddigi egyik nagy álmát váltottam valóra: meglepi szülinapot szerveztem. Áginak. Szétizgultam az életem, hogy minden rendben menjen, néhányszor megdőlni is látszott a nagy terv, avagy sokkal inkább túlbonyolódni és lelepleződni, de summa summárum, sikerült :D Nem amolyan filmbe illő, hanem sokkal inkább olyan kis kedves, édes dolog kerekedett ki a dolog végére. Volt gyertya és hangulat világítás, és DJ és jó zene, iszogatás és táncikálás, és ami a legfontosabb, hogy mi voltunk ott. Nem volt egy száz fős díszmeghívott had, hanem valóban azok az emberek voltak ott, akik fontosak Ági számára, ergo számomra is már egy ideje.

A szülinapi partyt megelőző nap, kolozsvári létem egyik legominózusabb beszélgetésébe keveredtem véletlenül és váratlanul. Ott ültem, egy sör mellett, egy vad idegen emberrel, akivel egy éve "ismerjük" egymást, ami abban merült ki, hogy tudtuk egymás nevét, és akkorát, de akkorát beszélgettünk az életről, a tervekről, arról ahogyan látunk dolgokat, embereket, lehetőségeket, hogy az még hasított.
Gyerekkorom óta arra neveltek, meg szerintem minden gyermeket, hogy félni kell az idegenektől, és, hogy az emberek alapvetően rosszak, és rosszat akarnak. És sokadjára beláttam: annyi a világ amennyit beletöltesz:D (Most jövök rá, mekkora atom szlogenje ez a Drehernek)Ha te szeretetet és nyitottságot tanúsítasz, azt fogsz viszont kapni, ha távolságtartást és elutasítást, akkor azt. Amilyen vagy belülről, hirtelen olyannak látod a világot is :)

1 megjegyzés:

F.Cs írta...

Arra tanitottak az idegentol ovakodj. Ha a mai onzo vilagban valaki kozeledni probal, ok nelkul barasagos az mar gyanut kellt. Nem ezt szoktuk meg. A rendszer hibaja, az embernek mas se lebeg a szeme elott csakis az egyeni erdek, az h a sajat haszna erdekeben mikent hasznaljon ki barkit, alkalom adtan meg a legjobb "baratjat" is. Ma mar nincs erteke az adott szonak, a barati jotanacsnak. Ma mar korulvesz a paranoja, megszunnek a baaratok es mar csak a haverok maradnak. Vele megihatsz 1-2-8-10 sort, elmeselheted a kedvenc torteneted, kibeszelheted a masik haver csajat. De mi lesz a lelkeddel?? Azt kinek ontheted ki? Ki kepes ugy meghallgatni h veled egyutt erezzen es barmit is mond azt csakis a te javadert teszi, aki azert olel meg h erezd a torodest,aki csak ugy van minden elvaras nelkul ??? Lehet 10 haver is olyankor mikor nincs szukseg ra ha nemkapsz 1 baratot mikor ketsegbesetten a foldon fetrengsz es nemvolna masra szukseg csak 1 lelki tarsra.
Rengeteg idegennel beszeltem es nezopontjaimat nagyreszt nekik koszonhetem. Orulok h van az az idegen akivel leulhetsz megbeszelni az elet nagy gondjait es nemker mast csak h o is resze lehessen ezen beszelgetesnek. Halas vagyok ezen idegeneknek...

Ami az eletet illeti... En meg ugy velem az elet annyi amenyire megeled. A sajnos h gyakran annyira elheted amenyire engedik :( szeretnem azt hinni h az elet annyi amennyit beletoltesz. De nembirok csukott szemmel jarni. Nembirok nezni es nem latni. Amit latok az viszont gyakran keseruseggel tolt el :| Teny h az elet kelyhet feltoltik,de amig abba a toltesbe masnak is beleszolasa van, addig nagy a fulladasveszely... :| es barmilyen szepnek is latod a vilagot, barmennyire is hiszel annak josagaban, a hit nemvaltoztat a tenyeken...