2010. november 21., vasárnap

Tedd amit teszel!

Első olvasásra a bejegyzés címe bénának tűnhet: Tedd amit teszel. Na jól van, hát miért, lehet nem azt tenni amit éppen teszek?
Hát igen, lehet, és egy ideje erre próbálok figyelni. És ezzel nem vagyok egyedül. Ha eszek, arra gondolok, hogy ez után el kell olvassam az e-mailjeimet, és még fel kell hívjak két embert, ha valakivel beszélgetek azon jár az agyam, hogy még mennyi olvasnivalóm lenne, ha olvasok, arra gondolok, hogy de jó lenne imázni egyet stb. Életünk tevékenységei egy olyan láncolatban fűződnek össze, ami sokszor végeláthatatlan lesz, ha nem fújunk stop-ot időnként önmagunknak.
Ez az új projekt. Légy benne 100%-an abban amit csinálsz. Ha olvasok, akkor abban legyen benne az egész lényem, ha imádkozok akkor abban, ha eszek akkor annak a szépségére, az ízekre figyeljek, ha valakivel beszélgetek ne azon vegyem észre magam, hogy valami teljesen máson jár az agyam, és ha most visszakérdezne, hogy mit mondott éppen ne tudjam rá a választ.
Ezt gyakorlom, és nem könnyű sokszor, de megéri:D Egyrészt sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, másrészt kevésbé gondterhelt, és ez csak mert igyekszem azt tenni amit teszek:D

Nincsenek megjegyzések: