2010. március 8., hétfő

Március 8 van: Zoltán nap:P (is), de főként, a kommunizmusból hátramaradt ünnepnap: nőnap.
Gondolkodtam, hogy kell-e ez az ünnep, hogy miért van? Ahogy azt mondjuk, hogy "minek a szerelmesek napja, az év minden napján szeretem a párom, nem kell erre egy kijelölt ünnep", ugyanezen megfontolásból, ugyanez elmondható lenne erről a napról is.
Nem fogok dicshimnuszt írni a nőről, úgy is tudja minden férfi: nélkülünk nem lenne ízes az élet, nem lenne gyöngédség, törődés és szeretet az életükben, max sör, és focimeccs, még pajzán vicc sem, mert még azokhoz is nő kell:P:))
Örülök, hogy nőnek születtem, és hogy bennem is megvannak azok a tulajdonságok, amitől annyira egyediek vagyunk: szerető, érzékeny, törődő, néha anyáskodó, a mosolyommal ölő máskor támasztó, a szavaimmal a porba sújtó máskor az egekig emelő, ártatlan és mégis pajzán.
Arról mondjuk keveset beszélünk, hogy sok nő számára ez a nap egy kín, mert elfelejtik, mert nem veszik őket észre, mert nem érzi, hogy legalább ezen a napon fokozott figyelembe részesülne az erősebbik nem részéről...
Emlékszem 15 évesen én is mekkora traumaként éltem meg ezt a napot.
Mára már sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, megtanultam nő lenni (igen Jolán: NŐ:P), használni a csodát magamban, és nem depressziós lenni, ha nem azt kapom amit várok:D
Jó nőnek lenni. De persze csak akkor lehet nőnek lenni, ha férfiak vesznek körül. Értük vagyunk, és ők értünk, így lettünk teremtve, és nem hiába. Tehát,férfiak: mi is köszönjük, hogy vagytok nekünk, hogy taníthatjuk egymást, hogy formálódhatunk, és, hogy általatok azok lehetünk, akik vagyunk.
Hölgy társaim: legyetek boldogok és mosolygósak, ez a nap a mienk:D Nem az sms-ek száma vagy a virágok sokasága befolyásoljon ma, hanem csak egyszerűen tudatosítsuk: van valami csoda bennünk amit úgy hívnak: varázs.
Magassarkút fel, mosolyt az arcra, vidámságot a szívbe:D

És a ráadások ráadása Zorán előadásában:
http://www.youtube.com/watch?v=QIfBwGyZwgg

2 megjegyzés:

duhweed írta...

Sok boldog Zoltán napot neked így utólag is!! :D

F.Cs írta...

Egy nalamnal sokkal emelkedebb ember igy fejezte ki a helyzetet: borzasztoan nehez nokkel egyutt elni,de nelkuluk lehetetlen :D A velemenyt osztom es azt is amelyik azt allitja h egymasnak vagyunk teremtve... Ahogyan jo dolog lehet nonek lenni epp ugy jo ferfinak is,de meg jobb parban. Nem az a lenyeg h felismerjek h no vagy, mert ha az evente csak 1 nap van akkor az igazan baj :P ugy velem ahogy tavasztol oszig jobb idoben lengebben oltozve setalas kozben mindegyre felismerik a tenyt h nobol vagy ;) ezen nap leneyge egy fajta halaadas h vannak nok, nem a tettukert, hanem letukert :) ugyan azt mondja subbase: "nincs no, nincs siras" es ez talan igy is van minden esetleges veszekedes utan :| de bizony-bizny mondom nektek h van siras 1 hosszu no nelkul toltott ido utan :D igy hat ki mit megszerzett foggal-korommel ragaszkodjon utana ;)
Ez ervenyes a nokre is, hisz ok kevesbe hangoztatjak de nyilvanvalo mennyira igenylek az ellenkezo nem kozelseget :P
Hogy ki mikent eli meg elete tavaszat az egyeni dontes meg az elet adta lehetosegek kihasznalasatol fugg....de azt hiszem h ha mar felajanlotta az elet fogadjuk el, meg ha rovid idore is, lehet megeri ;)
Fiuk-lanyok TAVASZ van :D erzitek ti is gondolom :P Eljetek meg szivbol lelekbol ;) de azert a testnek se felejtsetek el aldozni :P